úterý 20. listopadu 2012

Brusel zakázal vánoční stromky

V celé Evropské unii se od letošního roku nesmí objevit ani jeden vánoční stromek, a to jak na veřejnosti, tak i v soukromí. Výjimkou jsou akorát diplomaté a politici, kteří si mohou doma ozdobit jednu smrkovou větévku, ale pouze na Štědrý večer a v šeru. Evropská komise tak rozhodla jednohlasně a s okamžitou platností.
Vánoční stromek jako symbol křesťanství znevýhodňuje občany jiného vyznání. Je to plivnutí do multikulturní tváře Evropy a to i s hlenem,“ zdůvodňuje zákaz eurokomisařka pro spravedlnost Viviane Redingová.
Komise vzala v úvahu i fakt, že tradiční žárovičky na vánočním stromku mají příliš vysokou spotřebu elektrické energie a že sadu úsporných žárovek, která by je mohla nahradit, si nikdo nekoupí, protože vyjde na 12000 korun a žhaví se dva dny.
Také nás trápí, kolik stromečků musí každý rok zbytečně padnout jenom kvůli lidské bezohlednosti. Proto ty letošní, už pořezané, necháme vrátit zpátky do lesů,“ hřímá dál Redingová.
Dárky se od letoška smějí nadělovat jenom do neutrálních ponožek nebo spacáků. EU též posvětila odchyt mikulášů a čertů 5. prosince. Andělé do ulic smějí, ale jen se zastřiženými křídly, aby nemohli roznášet nemoci a čmelíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat