čtvrtek 29. září 2011

Bohuslava Sobotku napadl červotoč

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka si našel ve stehenním svalu zažraného červotoče. Původně se domníval, že to je projektil, který po něm vystřelil nějaký pravicový terorista napojený na mafii a vládu. Teprve až přivolaný lékař brouka identifikoval.
Všichni sociální demokraté vyslovili svému napadenému šéfovi podporu, ale na svatováclavskou oslavu do Škromachovy dřevěné chaty ho nepozval nikdo.
S likvidací červotoče v lidském těle, i když jde o tělo sociálního demokrata, nemá zatím nikdo žádnou zkušenost. „Napadené dřevo je třeba důkladně očistit a natřít některým z hubících prostředků. Ale člověku by to asi mohlo uškodit,“ domnívá se například prodavač z drogérie v pražské Vinohradské ulici.
Námi oslovení politologové se ale domnívají, že červotoč se nespletl. Bohuslav Sobotka je podle nich skutečně pořádné dřevo, které navíc jako by z oka vypadlo dřevěnému Spejblovi. „Jenom kritizuje, odsuzuje a vyrábí transparenty. Na vlastní myšlenky se nezmůže, protože má v hlavě piliny,“ domnívá se například politolog Vladimír Dvořák.
Zdá se tedy, že červotoč napadl Sobotku už mnohem dříve a zevnitř a ven se prokousal až teprve nyní. Tady pouhé moření lakem nebo kouřem nepomůže, i když by ho mnozí voliči s nadšením uvítali.


Žádné komentáře:

Okomentovat