středa 25. května 2011

Poslanci vybírají popelnice!

Poslanci se bojí, že je někdo pozná.
Naši poslanci třou bídu. Jde to s nimi z kopce už od ledna, kdy jim klesly platy o 20 procent. Okázalé nákupy v luxusních obchodech vyměnili za výprodeje v supermarketech a prohrabávání odpadků. Letadla, auta a pendolina vystřídala turistická obuv. „Chodit za voliči pěšky je pěknej vopruz,“ stěžuje si Michal Hašek, který má kancelář až ve Znojmě.
U popelnic a kontejnerů se poslanci musejí často poprat o poslední žvanec s bezdomovci a důchodci. „Za noc vyjíždíme až třikrát k bitkám o odpadky,“ přiznává kapitán Štístko z Prahy 1, kde sídlí parlament. „Nemotorní poslanci ale v noci většinou utřou, protože na zkušené důchodce s baseballovými holemi, boxery a nunčaky nestačí.“ Větší šanci mají poslanci u kontejnerů přes den, kdy většina nuzáků odpočívá pod mosty, v kutloších a poslaneckých lavicích, ale ne každý takovou potupu dokáže překousnout. Například Bohuslav Sobotka se raději živí sběrem lesních plodů za městem. Někdy pustoší i zahrádkářské kolonie. Pozor, je plachý, přibližujte se k němu jenom proti větru, aby vás nezvětřil a neutekl.
Poslankyně měla takový hlad, že kontejnery převrátila.
Marek Benda z ODS si zase oblíbil výprodeje v supermarketu. Někdy se až půl dne bez přestání schovává zahrabaný v bramborách a škvírkou sleduje regál se zlevněným zbožím, aby nic neprošvihl.
Pouze Vlasta Parkanová sehnala brigádu na úrovni. Každý večer zpívá ve vinárně U jesetera na Malé Straně. Tedy měla by zpívat. Hosté se na ni vždycky složí a většinou dostane zhruba tisíc korun pod podmínkou, že až do zavírací doby neotevře pusu.
Když se poslanci dozvěděli, že Marek Benda se stará o to, aby se jim platy znovu zvýšily, dali mu hobla o strom na Malostranském náměstí.

I předseda strany potřebuje občas jíst.

Žádné komentáře:

Okomentovat