úterý 4. února 2014

Evropská unie zakáže brambory

Vedle akátů zvoní v Evropě umíráček i bramborám. Marně Jan Zahradil mával na schůzi Evropského parlamentu bramborovými plackami jako typicky českým jídlem. Zbytečně Libor Rouček a Richard Falbr navařili 740 hektolitrů bramboračky, aby bruselským úředníkům dali ochutnat českou specialitu. Evropský parlament nakonec brambory stejně doporučil zakázat. Nepomohla ani bramborová medaile, kterou schválně vyhrál Edvard Kožušník na Tour de France.
Brambory k nám násilím zavlekli z Ameriky podobně jako hranolky, mandelinku bramborovou, Marilyn Monroe nebo Kačera Donalda. Uvědomme si laskavě, že kromě hlíz jsou celé jedovaté. S tímto nepůvodním invazním druhem jsme tudíž zatočili právem,“ tvrdí předseda Evropského parlamentu Martin Schultz.
Potravinový inspektor pomůže EU s kampaní.
Brambory nás počátkem 19. století zachránily před hladomorem. Zachránit nás můžou i nyní, kdy se díky Bruselu chystá hladomor další. Zakázat je může jedině úplný debil,“ běsní botanik Vilém Pšenička a cpe se přitom posledními hranolky legálně usmaženými z českých brambor.
Zákazníci o své oblíbené bramborové pochoutky samozřejmě nepřijdou,“ dušuje se eurokomisařka Viviane Redingová, která rozumí prakticky všemu a navíc je posedlá spravedlností. „Brambory budeme do Evropy dovážet a to ve všech formách. Ujišťuji vás, že se neprodraží. Například takové peruánské bramborové lupínky vyjdou na pouhých 24 euro. To je pro průměrného europoslance pakatel.“
Zákaz pěstování brambor začne v EU platit od letošního dubna. V březnu spustí Brusel propagační kampaň za 90 milionů euro.
Podle posledních průzkumů se obyvatelé Česka svých brambor stejně nevzdají, i když jim bude hrozit kriminál a násilné předčítání Lisabonské smlouvy. Již nyní některé pěstírny marihuany přecházejí právě na brambory, protože jejich cena má podle analytiků prudce stoupnout.
Ve frontě na poslední brambory se objevil i Stanislav Gross.

23 komentářů:

  1. No sláva, teď už může začřít další válka...

    OdpovědětVymazat
  2. Bože, kdo takovýhle píčoviny vymýšlí? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. protože tam sedí samí kokoti ,kteří nevědí co maj dělat roupama .nikdy mi připadá že tam sedí lidi ktěří maj 5 tříd zakladky

      Vymazat
    2. a ty jich máš kolik? jak tak počítám, tak většina národa je mediálně naprosto negramotná a nedokáže si ani dohledat, co je pravda a co ne! o sarkasmu jste asi také nikdy neslyšel, že?

      Vymazat
    3. tým chujom v Bruseli poriadne jebe...pripadá mi to ako keby skúšali našu trpezlivosť kde môžu až zájsť ...je to tak absurdné až sa mi tomu nechce veriť.

      Vymazat
    4. nějaký seriozní odkaz na zdroj nebo zase jen kecy??????

      Vymazat
    5. Má to hlubší smysl.Přemýšlejte,komu bude vyhovovat když vystoupíme z EU,HLAVNĚ KDO MÁ ZÁJEM NA ROZBITÍ EU?Za veškerou touto propagandou stojí rusáci,potřebují slabé národy,už dlouho nikam nepochodovali a neosvobozovali.

      Vymazat
    6. Čechům už EU zakázala myslet,ještě je pár jedinců kteří se brání,marně.

      Vymazat
  3. Jawohl! Main fuhrer.... Evropská komise zakázala pěstovat brambory.... Achjo .....

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to by se mohli většina politiků také vystřílet, protože to nejsou původní druhy...

    OdpovědětVymazat
  5. Opět další z důkazů, pro co EU pracuje a pro nás to není.. :) Další sovětskej svaz na scéně..

    OdpovědětVymazat
  6. Hlavne nevyvolavejte paniku, je to jen vyborny a trefny *sarkasmus* ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Jo a řepka není invazní kytka, budeme si pěstovat co chcem a kde chcem. Za tím je samozřejmě MONSANTO a jejich bojové otravné GMO!

    OdpovědětVymazat
  8. Jako fór je to perfektní!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Super satira. Jen nějak jako národ ztrácíme smysl pro humor, když to spousta lidí jako fór nepochopila...
    I když, asi by se nikdo nedivil, kdyby to tak jednou dopadlo... :-)

    OdpovědětVymazat
  10. To je neuvěřitelná diktatura. Lidi, snad se jen tak lehko nedáme.Buď to chce nějaký darmožráč uměle zvednout cenu anebo ti papaláši v Bruselu načisto zdebilněli. Ať si sami žerou "kvalitné" dovozové brambory, plné černých puntíků a odpoloviny schnilé.Kdo má rozum a kus vlastní půdy, určitě si tuto základní, životapotřební surovinu vypěstuje sám, jak je to zvykem po mnoha a mnoha staletí.Ať se jde EU bodnout, ničí všechno, co ji do cesty příjde. Kdo je vlastně tady chtěl? Vždyť se sem vecpali i proti vůli většiny obyvatel táhle země.

    OdpovědětVymazat
  11. A co takhle referendum o tom jestli zůstat nebo vystoupit z EU. Jako to je nivodobej FAŠIZMUS tohle. Co nezvlád Hitler tak tentorád se snaží EU v čele s NĚMECKEJMA PRASATAMA na který jsem alergickej jako nepřizpůsobyvej občan na práci. KDyž vidím ty oteklž vepřový hlavy tak kolabuju. Nesnáším je. ( Němce) Tenhle spolek ( EU ) se musí rozpadnout. Protože tohle už je moc jako. Za chvilku si začnou vymejšlet takový věci, že se nebudem stačit divit.

    OdpovědětVymazat
  12. Vám asi EU zakázala myslet, když verite takovýmto nepodlozenym textům. Kde je nějaký odkaz na zdroj, citace? Se proberte.

    OdpovědětVymazat
  13. Jestli si to češi neprosadí a celá ČR poleze EU do řiti, tak se budu stydět, že jsem ČECH!!!!! Ať jdou do hajzlu.. Máme jich DOST! Vymýšlejí hovadiny, namísto toho, aby se zajímali o důležité věci...
    Ivana Čermáková, Slatina

    OdpovědětVymazat
  14. N Ě J A K Ý S E R I Ó Z N Í Z D R O J????????
    http://europa.eu/legislation_summaries/index_cs.htm problémem těchto všech webů a blogů je to, že dělají z kraviny bůh ví co a když si to člověk přečte přímo u zdroje tak zjistí, že vlastně v tom dokumentu nic takového není, nebo tam je nějaká jedna věta, kterou upravil bůh ví kdo tak, aby v danym článku vypadala dobře - pokud někdo věří bez citoavného zdroje čemukoli, chová se stejně, jako každý kdo hltá mainstreem od já nevim jakej všech tiskovejch agentur- INFORMACE jsou vzácné, tak si je OVĚŘUJTE.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PARDON, to mělo bejt koment na CZECHFREEPRESS, kde to PŘEJALI zas jako stopro ZPRÁVU - vtip DOBREJ

      Vymazat
  15. Kolik pitomců zbaští podobné fóry a rozčiluje se ?
    Je vidět, že úroveň současných čtenářů odpovídá úrovni současného vzdělávání...

    OdpovědětVymazat