úterý 14. června 2011

Do důchodu po čtyřech!

ministr práce a flákání Jaromír Drábek
Vláda ustupuje odborářům. Podle návrhu ministra práce a flákání Jaromíra Drábka se nepůjde do důchodu po šedesáti, ani po sedmdesáti, ale po čtyřech! Penzi obdrží jen ti senioři, kteří se neudrží na nohou. Vláda tak chce zabránit tomu, aby například horník nebo řidič autobusu nemuseli pracovat až do úplného vyčerpání, kdy by nebyli schopni pohybu vůbec.
Zkusil jsem pracovat na střeše i ve svém věku,“ svěřuje se pokrývač Vilém Záhada (75 let), „ale jenom během odpoledne jsem z ní pětkrát spadnul do kopřiv.“ Řidič autobusu (70 let) Karel Kolohnát svou profesi ještě zvládá, ale po směně ho vždycky musejí od volantu vyprostit dva lidé. „Na brzdu radši šlapu oběma nohama, protože mi už docházejí síly. Krom toho mám deset dioptrií a když si zapomenu brejle, vidím akorát stěrače,“ přiznává tiše, aby ho neslyšel nadřízený. Oba senioři s odchodem do důchodu po čtyřech jednoznačně souhlasí, ale podle nich by měl být dobrovolný. Znají totiž několik mnohem mladších individuí, kteří cestou z hospody lezou po čtyřech také.
Drábkův návrh bohužel nijak neeliminuje podvodníky, kteří chůzi po čtyřech jenom předstírají. Jak se nám podařilo zjistit, státní zaměstnanci, především úředníci, ji už začali trénovat ve speciálním trenažéru, který nechala zakoupit předsedkyně odborů státních zaměstnanců Alena Vondrová z peněz EU.

I Maradona se chystá jít do důchodu.

trenažér chůze po čtyřech pro úředníky

Žádné komentáře:

Okomentovat