pátek 22. června 2012

Klaus komentoval fotbal. Podle něj jsme remizovali


Prezident Václav Klaus už nadále nemohl poslouchat nekvalitní komentování fotbalu na ČT4 a sám se chopil mikrofonu. Včera úderem 20. hodiny a 45. minuty rozjel na střední vlně 1540 kHz svou vlastní objektivní reportáž ze čtvrtfinále ME ve fotbale mezi našimi reprezentanty a Portugalskem.
Bohužel relace po několika vteřinách skončila, protože vybouchl zdroj vysílače z roku 1938, který Hradu zapůjčila televize, a Jakl už za něj nestihl do konce zápasu sehnat náhradu. Elektronky ještě chvíli svítily, pak vysílač definitivně utichl. Míčovna Pražského hradu, kterou pro vysílání zajistil Hájek, kvůli tomu málem vyhořela. Prezident Klaus přesto reportoval dál, i když jenom do ucha telefonní spojovatelce ČT, které zavolal mobilem. Vybíráme ty nejdůležitější pasáže:
„Pilař Plašil Baroše v pokutovém území a pak mu přistála v obličeji ošklivě nakreslená kytka... Tankista Čech v bráně se nemýlí skoro jako já... Trenér Bílek pije z PET lahve! Vsadím se, že v šatně má i snowboard... Jiráček běhá po křídle jako kdysi Kočárník, když jsem s ním hrál tenis. Akorát že Kočárník mě vždycky nechal vyhrát... Teď míč podebrala neviditelná ruka trhu, Gebre Selassie na něj nedosáhl a Ronaldo prostřelil Čecha... Ale pozor! Selassie se vrací! Běží sám na Plašila i na Baroše a střílí! Je vyrovnáno! Děláme tu s Jaklem a Hájkem mexické vlny. Naši si za skvělý první poločas remízu zasloužili, nechť ji tedy mají. Tomu říkám objektivní zpravodajství.“
Exkluzivně přinášíme začátek i konec prezidentova vysílání na středních vlnách:

1 komentář: