pondělí 18. června 2012

Parkanová zatajila nákup 400 ponorek


Odhalená flotila na Máchově jezeře.
Žádná letadla CASA, ani Pandury, Tatry a Dinga. Parkanovou potopily dobře utajené ponorky. Právě kvůli nim žádá policie poslance, aby Parkanovou vydali ze svých spárů. Podotýkáme jen, že o ponorkách na Lipnu jsme už psali, ale nikdo nás nebral vážně.
Adam Kolomazník zažil při potápění v orlické přehradě hororovou scénu, za kterou by se nemusel stydět ani Alfréd Hitchcock. Zrovna se chystal na ponor, když ho něco nečekaně polechtalo na břiše. „Nejdřív jsem si myslel, že to je ryba, ale byl to periskop. Pode mnou plula obrovská ponorka!“ vypráví třesoucím se hlasem. Vyděšený Kolomazník na nic nečekal a vzal po hladině do zaječích. Vzápětí se vynořila ponorka celá. „Otevřeli poklop a dvě hodiny větrali. Pak šli zase pod hladinu,“ líčí Kolomazník.
Ponorka zprvu vypadala jako velryba.
Podle náčelníka generálního štábu generála Zákopy může za vyzrazení plavidla špatná strava. „Jasně jsem jim říkal, že posádka nemůže dostávat k jídlu jenom hrachovou kaši. To se pak ponorka neudrží pod hladinou. Ale ignorovali mě,“ zlobí se.
„Vyřiďte laskavě panu generálovi, že po bitvě je každý generál,“ reaguje podrážděně na jeho slova velitel ponorky a pokládá záludnou otázku: „Co jsme asi měli jíst, když fasujeme jenom hrách?“
Při vynoření však způsobila paniku.
Protože jedna ponorka flotilu nedělá, dala se policie v rámci honu na čarodějnici do pátrání a pod hladinou našich přehrad, jezer a rybníků objevila ještě dalších zhruba 400 ponorek. Vlasta Parkanová je jako ministryně obrany pořídila tak tajně, že jejich nákup ani neuvedla v účetnictví.
„Nakupovala jsem naprosto transparentně, přes internet. Bylo to tak rychlé, že jsem na celou transakci zapomněla. To se stává i chytrým lidem, kteří umějí zpívat. Jen podotýkám, že na fotce ty ponorky vypadaly menší,“ hájí se bývalá ministryně obrany.
Za Parkanovou se postavil ministr financí Miroslav Kalousek: „Ponorky jsou dokonalým odstrašujícím prostředkem podobně jako kdysi Reaganovy hvězdné války. Ve vnitrozemí je totiž nepřítel vůbec nečeká.“

Parkanová ukazuje prezidentovi vojáky, které také nakoupila nevýhodně.

Žádné komentáře:

Okomentovat