čtvrtek 28. července 2011

Vedení šumavského parku poštvalo na aktivisty zvířata

Klaus blahopřeje Stráskému k likvidaci ochranářů.
Aktivisté, kteří protestují proti kácení stromů napadených kůrovcem, protože se o prázdninách nudí, jsou v pasti. Ředitel Národního parku Šumava Jan Stráský jim totiž osobně zabavil klíče od visacích zámků na řetězech, kterými se přivázali ke stromům, popatlal ochranáře tlustou vrstvou pravého včelího medu a nechal je v lese napospas zvěři, plazům, klíšťatům a hmyzu. „Dřevorubci si týden, dva odpočinou, ale pak plán doženeme,“ ujišťuje novináře.
První mravenec objevil přeslazené ochránce přírody v 9:31, v 9:38 se už celá lokalita proměnila v jedno velké mraveniště. Paralyzovaní aktivisté mravencům marně vysvětlovali, že jsou na jejich straně. Zbytečně se spoutaný člen Hnutí Duha dušoval, že doma žije v harmonickém souladu s mravenci faraony, že má dokonce i přátelský vztah s klíšťaty, které ze svého těla nevytahuje, aby je při pití nestresoval, a že své tasemnici dal dokonce jméno. Mravenci se od konzumace medu stejně odradit nenechali.
Brzy se o sladkém pokrmu dozvěděla i ostatní zvířata. K ochranářům se sbíhala takovou rychlostí, že do sebe v cíli narážela čelem. Vysoká i nízká zvěř. O poslední hlty medu svedli navečer souboj dva jeleni, ale vítězem se nakonec stal medvěd, který se dostavil až ze Slovenska. Omylem přiběhl i pštros z nedaleké farmy.
Podle posledních informací se zvířata stále nechtějí rozejít, i když med už dávno došel. Protože domů se nechce hlavně medvědovi a mravencům, mají aktivisté o zábavu postaráno a prázdniny jim tak utečou mnohem rychleji.

Poslední snímek v mobilu jednoho z uvázaných aktivistů.

Žádné komentáře:

Okomentovat