pondělí 23. července 2012

Prezidentská kandidátka Fischerová sází na slzy


Herečka Táňa Fischerová neskrývá dojetí. Po několikaměsíčním váhání nakonec neodolala tlaku jednotné kulturní fronty i občanské společnosti a přijala nabídku kandidovat na prezidenta České republiky.
Bylo to tak dojemné,“ utrousí chvějícím se hlasem, když si vzpomene, jak jí herci Národního divadla dávali hobla o železnou oponu. Ti si pak na počest hereččiny kandidatury upravili večerní představení, aby bylo více laskavější a vlídnější, takže Othello Desdemonu nakonec neuškrtil. „Ano, byla to malá změna. Ale někdy člověk musí trochu lhát, aby mohla zvítězit pravda,“ přiznává hereččin kolega Jan Kačer.
Lidem chybí prezident, který se bude dojímat nad jejich osudem, který je zahrne něhou,“ vysvětluje herečka smysl svého případného prezidentování a vzápětí se ptá: „Kdy ministři a poslanci naposled plakali? Kdy je dojal osud jejich voličů? Nikdy! To je samo o sobě k pláči. Tady najdu uplatnění. Naopak humor není moje silná stránka, protože jen dehonestuje vše vážné a šlechetné.“
A jakou kampaň před prezidentskými volbami Fischerová chystá? „Žádnou. Lidé mě znají. Zrovna včera mi jeden muž řekl: Ta nám tu ještě chyběla. Za peníze, které dostanu na kampaň, koupím hračky pro hladovějící africké děti,“ dodá ještě, načež ji dojme moucha v pavučině.


Žádné komentáře:

Okomentovat