pondělí 5. prosince 2011

Bude tuhá zima?

Meteorologové, zoologové i politologové se letos neschodují v předpovědi počasí na zimní měsíce. Medvědi svou nespavostí jasně signalizují, že zima nebude vůbec. Marně jim ochránci přírody dávají do stravy prášky na spaní a předčítají u brlohů hry Václava Havla, zvířata ne a ne zamhouřit oko. Asi je nakonec budou muset zastřelit.
Ani tažní ptáci se zřejmě zimy nebojí. Letos vůbec nikam neodletěli. Buď mají spolehlivou předpověď počasí, nebo pobytem v EU prostě zlenivěli. Nebyli by první ani poslední. Také vojáci svým chováním naznačují, že se blíží spíš jaro než zima. Začali si totiž stavět kulometná hnízda.
Na druhou stranu obchody hlásí citelné zdražení lyží, sněžnic a sáněk. „To nasvědčuje tomu, že nás čeká tuhá zima,“ domnívá se meteoroložka Dagmar Honsová, aniž by ovšem vzala v potaz, že na podzim u nás zdražilo úplně všechno.
Vlevo Petr Nečas ještě bez funkce, vpravo už jako mohutný premiér.
Také politolog Vladimír Dvořák očekává třeskuté mrazy: „Premiér Nečas viditelně přibral. Zjevně si na zimu ukládá tukové zásoby, protože ho varovala BIS.“ Jenže jeho teorie kulhá na obě nohy. Vždyť i průměrný volič si už stačil všimnout, že politici u nás netloustnou kvůli počasí, ale vždycky když dostanou nějakou lepší funkci.
A jaké počasí očekávají naši cestáři? Ředitel výboru pro sjízdnost silnic a chodníků Tomáš Zákop mlží: „Nechte se překvapit, stejně jako se každoročně necháváme překvapit i my.“

Někteří lidé z ODS si s nějakou zimou hlavu vůbec nelámou.

Žádné komentáře:

Okomentovat