pátek 2. prosince 2011

StB využívala ke špionáži nejen děti, ale i zvířata

Šabatová, Uhl a dětský špion
V Bratislavě odhalil svou tvář Pavel K., kterého StB využívala jako dětského špióna. Nám se podařilo získat jeho fotku při sledování Anny Šabatové a Petra Uhla. Jak prozradil náš zdroj z BIS, děti se ke špiclování hodí nejlépe: „Jsou malé, lehké, skladné, všude se vejdou, málo toho snědí a za bonbony udělají spoustu užitečné práce. Jenom rozumu příliš nepobraly.“
Jejich inteligenční deficit chtěla StB eliminovat naverbováním Aťky Janouškové. Tato legendární včelka Mája však spolupráci odmítla a navíc styčnému důstojníkovi dala žihadlo. Dětští špióni se tak museli sjíždět na tříkolkách do Bartolomějské bez ní. Nyní se  maximálně sjíždějí nějakou drogou.

Snímky z archivu Stb naznačují, že zpravodajským hrám u nás se nevyhýbaly ani zahraniční hvězdy.

špionážní tasemnice Saši Vondry
 Jak se nám však podařilo zjistit, pro komunistickou státní bezpečnost pracovala i některá zvířata. Doslova legendou se stala špionážní tasemnice bezbranná, která se navzdory svému názvu dokázala nejen bránit. Tento geneticky modifikovaný parazit, jehož mezihostitelem byla ovce, se zabydlil v tenkém střevě nic netušícího občana, ve kterém dokázal čekat na provokaci i několik let. Jakmile špionážní tasemnice zaslechla, že její hostitel kritizuje socialistické zřízení, okamžitě začala kopat jako rozzuřená osmerčata. Takový občan nutně musel skončit v nemocnici, kam už si pro něj StB najisto došla.

Dalším zvířetem, které podepsalo spolupráci se státní bezpečností, byl papoušek ara. Tento opeřenec odhaloval protistátní živly za pouhou hrst ptačího zobu. Tak dlouho hlasitě opakoval u otevřeného okna protistátní řeči svého pána, až se o nich doslechla i policie.

Aťka Janoušková se zverbovat nenechala.

Žádné komentáře:

Okomentovat