úterý 25. února 2014

Pošťačky doručují zásilky v chodících reklamách

I. Mravinac nesouhlasí.
Pryč jsou časy, kdy každá poštovní doručovatelka musela denně nasmlouvat 15 nových klientů Poštovní spořitelny a 10 životních pojistek a prodat 15 krabiček cigaret a 50 prezervativů. Dnes už jí nesplněním těchto norem nehrozí okamžitá výpověď. Musí být ovšem ochotna celý den doručovat zásilky v chodící reklamě. Pokud se ale odmítne převléci za almaru, láhev či pivní sud, letí z práce na hodinu.
Mluvčí České pošty Ivo Mravinac převlečený za láhev piva takové praktiky popírá: „Ano, neukázněná doručovatelka dostane zpravidla na hodinu výpověď, ale protože je to výpověď hodinová, tak za hodinu se může opět do práce vrátit, když bude hodná.“
Poštovní doručovatelky se v chodících reklamách cítí dobře.
Samotným poštovním doručovatelkám chodící reklamy vesměs nevadí. „Je to rozhodně lepší, než kdybych musela propagovat sexy spodní prádlo jako loni a předloni. To jsme dokonce nesměly mít na sobě ani boty. Když jsem v mrazu přebíhala od baráku k baráku, kouřilo se ze mě jako z malešické spalovny,“ říká s úlevou pošťačka převlečená za pizzu.
Já jsem teď naprosto spokojená,“ chrochtá blahem další doručovatelka. „V převleku za vteřinové lepidlo mi lidé nevidí do obličeje, takže se můžu tajně smát, když jim doručuji obsílku od soudu nebo od policie.“
Pošťačka převlečená za zvíře může ovšem dopadnout špatně.

2 komentáře:

  1. V rodině mám poštovní doručovatelku, 2 sousedky doručovatelky, kamarádku vedoucí a jedinou zaměstnankyni naší pošty. To, co si nechají líbit, aby dostaly svou ve smlouvě potvrzenou měsíční mzdu, je nenormální, ale jakmile si dovolí se vzepřít, dostanou okamžitou výpověď. Hlavně aby si na ředitelství mohli porozdávat své královské platy a královské odměny. Hlavně ať si mohou 2x do roka obnovovat svůj autopark a do kanceláří pořizovat, co půl roku nové PC a nábytek. Hlavně aby si mohli manažeři a ředitelé zařádit a zalaškovat v slolárkách a saunách. Šikana a ponižování důstojnosti člověka není jen u horníků v karvinských dolů, v Nošovicích, v hypermarketu Albert...
    Nač je zákoník práce? Co vše si v reálu může dovolit zaměstnavatel? Zákoník je šitý na míru zaměstnavatele. Ten je pánbůh. A místo tebe je na pracáku 80 jiných.

    OdpovědětVymazat
  2. Chudák pošťačka se do práce vrátit za hodinu nejen může, ale musí. Obvykle to bývá žena samoživitelka s dětmi, jejíž situace verbež ve vedení zneužívá. Z té fronty nezaměstnaných, kterou jí denně nadřízení straší, by tu dřinu dělal tak jeden z tisíce. To je vyzkoušeno v praxi.
    Pošťačky se zřejmě stávají samoživitelkami vlastní vinou. Povědí manželovi o všem, co musejí snášet v práci. On pochopí, že kdyby chtěl po manželce pošťačce to samé, skončil by v kriminálu. Tak ji raději opustí. Moje manželka tam také dělá, mám ty hrůzy denně z první ruky a vím o čem mluvím.

    OdpovědětVymazat