středa 9. listopadu 2011

Děti se bojí babyboxů

Jako blesk z čistého nebe zapůsobila zpráva, že zákony umožňují rodičům strčit do babyboxu třeba i teenagera. I ty největší dospívající gaunery proměnila ze dne na den v neškodné ovečky, které jsou dokonce ochotné chodit i do školy.
Nový babybox na teenagery.
Olej do ohně přilil ještě incident z dnešního rána, kdy svobodná a nezaměstnaná matka hodila do babyboxu svou sedmnáctiletou dceru jenom kvůli tomu, že ráno nedojedla snídani a nepřiznala čtyřku z chemie. A ještě si ji před vyhozením na památku vyfotografovala, aby se mohla chlubit před kamarádkami.
Jak hlásí naši zpravodajové, studenti a žáci jsou na školách jako vyměnění. Nepijí alkohol, nekouří a berou jen lehké drogy. O velké přestávce mnozí z nich dokonce složili zbraně a několik básní na téma: Miluji své rodiče a nesnáším babyboxy. „Sami si dávají domácí úkoly,“ žasne například ředitel zvláštní školy Zdeňka Nejedlého v Opavě.
Někteří pedagogové se s takovým obratem nedokáží smířit a ve třídách kolabují. Když pak otevřou oči a vidí, jak se nad nimi sklánějí usměvavé děti, omdlí znovu. To se v mnohých školách opakuje až do odpoledních hodin.


Žádné komentáře:

Okomentovat