úterý 8. listopadu 2011

David Rath zpěvákem

David Rath překvapil skvělou intonací.
Doposud ho voliči znali jako poslance, hejtmana a lékaře, nyní se David Rath rozhodl dobýt svět i jako zpěvák. „Jak vám jednou publikum zatleská, není cesty zpátky,“ vysvětluje psycholog Hubál Slavomírek.
Svůj zpěv si David Rath vyzkoušel před publikem poprvé při obstrukcích v poslanecké sněmovně. Když jednacím sálem zazněl jeho song Já vám to osladím na nápěv písničky Karla Gotta Kávu si osladím, utíkali pryč do kuloárů nejen koaliční politici, ale i opoziční poslanci a potkani. Možná proto zazpíval refrén hned šestnáctkrát za sebou. A přestal, až když mu všichni zatleskali. Koalice pak žádala Vlastu Parkanovou, aby kvůli politické vyváženosti spustila také, ale ta se k produkci nenechala vyprovokovat. Slíbila však, že zazpívá při vyšetřování sporných armádních zakázek.
Že Středočeskému kraji šéfuje zpěvák, dozví se návštěvník jeho úřadu už v kabině výtahu, ve které od rána do večera vyhrává poměrně ohraná Rathova písnička Teď socanem jsem já. Lidé, kteří přicházejí s hejtmanem denně do styku, nenávidějí písničku Petry Janů S láskou má svět naději. Tou totiž David Rath zahajuje každou schůzi. „Kam se to řítí dnešní svět? Kdo lidi nutí zabíjet?“ zpívá pak často i v závodní jídelně.
Do Zlatého slavíka kandiduje pod uměleckým jménem Michal David Rath. To se nelíbí Michalu Davidovi, který se kvůli tomu pokusil soutěž bojkotovat. Zaměstnanci úřadu Středočeského kraje samozřejmě nejsou povinni hlasovat ve Slavíku pro Ratha. Ale když to neudělají, dostanou místo prémií výpověď a na holou.

Žádné komentáře:

Okomentovat