čtvrtek 9. února 2012

Kalousek chce zavést povinnou měsíční útratu

Ministr financí Miroslav Kalousek hodlá navrhnout vládě, aby každý výdělečně činný občan a důchodce byl povinen utratit měsíčně minimálně 10000 korun za věci čistě pro svou osobní potřebu. Rád by touto cestou znovu nastartoval nákupní horečku, kterou zvýšením DPH srazil na bod mrazu. Do této povinné útraty se nemají započítávat náklady na bydlení, energii a dopravu, ani utracená domácí zvířata. Kdo za měsíc utratí méně než 10000 korun, doplatí zbývající částku státu a ještě na to šeredně doplatí záznamem v trestním rejstříku.
Náhodně oslovené důchodkyni Kostrhunové se povinná měsíční útrata nelíbí: „Už takhle si musím přivydělávat sběrem míčků na tenisových kurtech. Teď mi asi nezbude než tenis začít i hrát.“
„Už tři roky jsem si pro sebe vůbec nic nového nekoupila, dokonce i kapesníky a spodní prádlo jsem si pořídila v secondhandu, jenom aby syn a dcera mohli mít mobily a značkové oblečení. Nyní dám děti do babyboxu a sama vyrazím na dovolenou do Egypta,“ pochlubila se nám zas svobodná matka Renata H.
Povinně utrácet bychom mohli začít už od léta, pokud do té doby ministr financí neskončí v blázinci nebo v base.

Mezi lidmi se v posledních letech šíří nový druh pozdravu.

15 komentářů:

  1. a důchodce, kteří ani penzi 10000,- Kč nemají, mít možnost, po krátkém soudu před obecním zastupitelstvem, nechat odstřelit a za tím účelem a i pro zvýšení zaměstnanosti (obecní popravčí a jeho pacholci) nechat u každé větší obce zřídit obecní popraviště. Patrony budou hrazeny ze zabaveného majetku exekuovaného. Obec dostane polovinu ušetřené penze za tři roky, zbytek je příjem státu.

    OdpovědětVymazat
  2. jen aby se toho nechytli a nepřevedli do praxe... Lidi by stejně jen brblali a nakonec platili...

    OdpovědětVymazat
  3. De bil zůstane De bilem i ve vládě, neboť mu jde jen o peníze, ale pro sebe a ne pro lidi.

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych také nepopichovala,protože tento ,,chytrý,, pán je schopný všeho a divím se,že tu ještě nebyl nikdo,kdo by ho za určitý obnos nedal zlikvidovat.To už je donebevolající co vymýšlí on a jeho podobní.

    OdpovědětVymazat
  5. chemik je schopen všeho,tak by mě ani jeho návrh nepřekvapil....

    OdpovědětVymazat
  6. To je pěkná blbost pana Kalouska. Pan Kalousek není pro demokracii, nýbrž pro zavední a prohloubení kocourkova v naší republice.

    OdpovědětVymazat
  7. Naštěstí se nad takovymhle blábolem nemusim rozčilovat , i když v tý chemický vychlastaný hlavince se dokáže zrodit všelijaká zrůdnost tak na tohle by snad ani sám kalous nepřišel :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Prostě je to blbec.Nebojte se to říct.Je to blbec jako třeba ten druhej blbec,hm,sakra jak se jmenuje?A co počasí?Jo nečas,to je on.

    OdpovědětVymazat
  9. docela trapný článek a trapné komentáře..asi málokdo si uvědomuje,že náš konzumní styl života musí doznat změny..ale asi těžko to mlžou chápat lidé, kteří si žijí jak prasata v žitě a furt si stěžují,že český národe?!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidé se nemají jak prasata v žitě, to bývavalo!! Teď je tu bída!! Normální lidé musí za všechno platit nehorázný peníze. A že nemá stát peníze? Že se musí šetřit, jak hlásá pan Kalousek, pan Nečas a spol? Bodejď by ne, když tato vláda rozkrádá, co se dá, viz. státní zakázky, korupce. Pak hold peníze chybí, a zase to odserou poctivý, prostí lidé. I pan Kalousek, pan Vondra nebo pan Bém, ty toho určitě taky dost vytunelovali. Jen se o tom nemluví a všechny možné důkazy, jsou jistě patřičně schovány pod stolem.

      Vymazat
  10. Je načase ukončit hrůzovládu té bandy zkorumpovaných zlodějů,lhářů a zlatokopů, pod vededením nejzkorumpovanější partaje v dějinách lidstva. Jinak se takové "kachny" stanou skutečností.

    OdpovědětVymazat
  11. Všem kdo Kalouska volili, bych zabavil věškerý majetek.

    OdpovědětVymazat
  12. Jasne za vse muze kalousek.... omyl. mate kratkou pamet.muzou za to vsichni od r 89. v cetne vsemi milovaneho ozraleho dramatika.problem je ze pokud kradli a bylo z ceho nikomu to nevadilo. ted kdyz uz z ceho neni a doslo i na ovcana najednou to vsichni vidi. kalousek vondra atd je uplne stejny parchant jako paroubek gross nebo sobotka.tedy mily volici klidne se dal dohadujte jestli volit top nebo cssd nebo ods.at si vyberete kohokoliv z tech co vladnou ci vladli budete na tom stale hur a hur a krast se bude klidne dal.proberte se a uvedomte si ze vas hlas musi dostat lide kteri tam nikdy nebyly jinak se nic nezmeni.a prestante verit na blaboly o extremistech at uz jsou to pirati nebo dsss.media vas manipuluji.

    OdpovědětVymazat