pondělí 19. srpna 2013

Kdo straší na Pražském hradě

Od minulého týdne se nesou z Pražského hradu záhadné dunivé rány, které straší lidi. „Zní to, jako kdyby kat stavěl šibenici,“ domnívá se vyděšený japonský turista, který si raději odpustil prohlídku katedrály svatého Víta. „Podle mého ty zvuky vyluzuje svatý Václav, jak se obrací v hrobě,“ míní zas muž, který bydlí na Malé straně. Jeho ženu rány dokonce děsí. „Po setmění radši nevycházím z domu,“ přiznává třesoucím se hlasem.
Původ děsivých ran v těchto dnech konečně objasnila policie. „Nejde o žádnou záhadu,“ dušuje se policejní mluvčí, „to jen prezident Miloš Zeman mlátí hlavou o zeď, když dostane chuť na slivovici, kterou mu zabavili lékaři.“
Takto Zemana našla v Daliborce policie.
Prezidentův kancléř Vratislav Mynář přiznává, že Zeman pil slivovici i přes zákaz. „Tajně si rozmístil po celém areálu Pražského hradu osmdesát placatic se svým oblíbeným nápojem a vždy po pracovní době je obcházel a nasával. Někdy takto prochodil celou noc a pak kvůli tomu necítil nohy.“
Zemanova slivovicová turistika se provalila až minulý týden, kdy prezidentovi poslední nedopitá placatice omylem spadla do hladomorny v Daliborce. Žíznivého Zemana nenapadlo nic lepšího než se za ní spustit dolu po proužku látky, který si natrhal ze saka. Hlava státu však v hladomorně uvízla a musela dva dny volat o pomoc, než ji lidé zaslechli a zavolali policii.
Prezident se nejdřív dušoval, že vlastní jen jednu placatici, do které si dává výhradně jen ústní vodu. Když však policisté našli v areálu pomocí detektoru kovů všech osmdesát placatic se Zemanovými otisky, hlavě státu sklaplo.
„Ten panák mě rozzlobil!“ řekl o Zemanovi ministr zdravotnictví Martin Holcát a nařídil mu bezpodmínečnou abstinenci. Od té doby prezident mlátí hlavou do zdi.
Miloš Zeman se nakonec pod tlakem důkazů přiznal.

2 komentáře: