pátek 8. června 2012

Poslanci schválili výstavbu luxusní věznice

David Rath si ve vězení užívá svoje.

Poslanci rezolutně a se vší důrazností odmítají, že by na ně mohl zatčený David Rath prozradit něco nezákonného. Přesto bleskově schválili výstavbu nové luxusní bezbariérové věznice na břehu orlické přehrady, v jejímž areálu má být i vyhřívaný bazén, golfové hřiště, šest tenisových kurtů a běžící terč tvaru státní zástupkyně Bradáčové. 
Areál nemá být oplocen, aby se případní nevinní političtí vězni necítili poníženi. Obepínat ho bude pouze elektrický ohradník. 
Výstavbu supervěznice podpoří ze svých fondů EU částkou zaokrouhlenou na celé stovky milionů euro nahoru. Pro byli všichni poslanci. Jen o typu vězeňského mundúru zatím v parlamentu není rozhodnuto.
Šaty dělají člověka i ve vězení.
Jsme jednoznačně proti, aby vězni nosili oblečení v barvě sociální demokracie! Oranžová je symbolem všeobjímající spravedlnosti,“ zlobí se Bohuslav Sobotka a sám navrhuje barvu modrou. „ODS modré oblečení nezavrhuje, ale vězňové pak budou vypadat jako průvodčí nebo jako policisté,“ oponuje Marek Benda. Některé poslankyně zase požadují návrat k tradici. „Chceme pruhované oblečení! Ale se svislými pruhy. Zeštíhluje,“ vysvětluje jedna z nich, Vlasta Parkanová. 
Když se poslanci na oděvu neshodnou, vězňům zůstane civil. „To by bylo nejlepší. Mně vždycky na vojně z uniformy naskočila vyrážka,“ přiznává Vít Bárta.

Každý slušný člověk odmítá vězení bez bidetu a teplých předkrmů.

Žádné komentáře:

Okomentovat