úterý 26. června 2012

Škromach neunesl vyhazov ze stínové vlády

Takto vyfotila nezvaného senátora ve svém bazénu Eliška S.

Senátor Zdeněk Škromach přišel ve stínové vládě o post ministra práce a sociálních věcí. Sice předstíral, že odchází dobrovolně a rád, ve skutečnosti ho ztráta křesla, které už bylo vytvarované speciálně pro jeho postavu, hluboce zasáhla.
Říkal jsem mu, ať neblbne, přizná barvu a vybrečí se, ale on furt, že aspoň má o starost míň a že je nadšenej, protože bude mít konečně čas na facebook,“ říká místopředseda ČSSD Michal Hašek, načež se zamyslí a sebekriticky přizná: „Mohlo mě napadnout, že s ním něco není v pořádku. Před odchodem ze zasedačky se vysvlékl do spodního prádla.“
Několik svědků potvrdilo, že když Zdeněk Škromach opouštěl Lidový dům, měl už na sobě jenom tanga. Evidentně mu prý přeskočilo. Vlakem dojel až do Klánovic, kde s nelíčenou samozřejmostí vnikl do nejbližší chaty, která se mu namanula.
Ani nezaklepal. Jen vylovil děti z bazénu a sám si do něj vlezl. Dlouho jsme ho nemohli dostat z vody. Chtěli jsme na něj zavolat policii, ale on nám slíbil 456 míst v dozorčích radách, když to neuděláme,“ vypráví Eliška S., která si nepřála uvést své příjmení, protože volila ČSSD. „Zavolali jsme tedy aspoň odchytovou službu, před kterou utekl. To už na sobě neměl ani tanga.“
Škromachovo řádění zdokumentovali svědci pomocí mobilních telefonů.
Škromachova anabáze pokračovala přes klánovický les, ve kterém se senátor popasoval s divočákem a s vyděšeným houbařem. Zastavil se až na náměstí v Běchovicích, aby vzápětí vyrazil do nejbližší restaurace, kde po břiše skočil na hosty. Protože se k přivolaným policistům choval agresívně, ochránci zákona museli použít narkotizační pušku.
V současnosti je Zdeněk Škromach v domácím léčení. Poslanecká sněmovna příští týden rozhodne, jestli ho vydá policii k trestnímu stíhání. Jedno je však jisté: Stejně jako Rath byl i on přistižen při činu. Jeho obhájci to chtějí uhrát na nepříčetnost.

Policie přivádí druhý den Škromacha k výslechu, i když na to nemá právo.

Žádné komentáře:

Okomentovat