středa 18. července 2012

Ve výběrových řízeních bude opět rozhodovat los


Jen pár měsíců poté, co začal platit zákon, který zakazuje, aby ve výběrových řízeních rozhodoval los, se tento největší zástupce z čeledi jelenovitých opět vrací na scénu. Rozhodl o tom parlament.
Vinou nezodpovědných zákonodárců se los evropský dostal až na samý okraj společnosti, kde trpěl a často i hynul,“ říká zelený Martin Bursík. Právě jemu se podařilo přesvědčit poslance a senátory, aby svůj verdikt s losem přehodnotili. „Los byl u nás vždy centrem zájmu. Lobbisté, kmotři a politici mu podstrojovali a nadbíhali. Byl doslova zahrnut listy bříz, vrb a jeřábů, kterými se živí. Jeden podnikatel mu dokonce obstaral jeřáb i s jeřábnicí. Když se los musel poroučet z výběrových řízení, zájem o něj klesl na minimum. Dokonce ani ošetřovatel v zoo si o něj neopřel kolo. Takové týrání zvířete Strana zelených nemohla připustit,“ vysvětluje své duševní pochody Bursík.
Návrat zvířete do výběrových řízení zkomplikoval akorát Vít Bárta, který navrhoval, aby na místo losa nastoupil klokan, který je prý pro tuto práci mnohem vhodnější, protože má kapsu, ale u zákonodárců nepochodil.

Žádné komentáře:

Okomentovat