sobota 21. října 2017

BIS naváděla voliče k urnám pomocí tance letkiss

Nebozí voliči míří do volební místnosti.
Agenti Bezpečnostní informační služby se aktivně zapojili do boje za vyšší volební účast. Přiznal to sám ministr vnitra Milan Chovanec poté, co jsme mu pohrozili, že zveřejníme indiskrétní fotografii, na které je ještě obézní.
Tajní agenti BIS měli za úkol vmísit se do kolektivu a vyprovokovat tanec letkiss, při kterém lidé tvoří hada, drží se za ramena, zvedají nohy do rytmu a postupují ve směru udaném vůdčí osobou, tedy v tomto případě agentem BIS. „Pověřili jsme naše lidi, aby takto navedli voliče k nejbližší volební místnosti,“ připouští Chovanec.
Zrovna jsem nakupovala v supermarketu, když tu vtrhl dovnitř takový veselý pán a všechny nás roztančil,“ svěřuje se Anna K. „Nakonec jsme udělali hada a bez placení namířili do školy, kde zrovna probíhaly volby. Tak jsem si taky odskočila za plentu.“
Nejdůležitější bylo dostat k urnám prvovoliče.
Asi tři hodiny na nás v hospodě křičel nějakej jouda, že prej kdo neskáče, není Čech,“ vzpomíná si Petr B. na páteční večer. „Nejdřív jsme mu asi šestkrát dali přes držku a rozbili o něj tři půllitry, ale pak nám koupil panáky a my vyměkli. Utvořili jsme hada a pod jeho vedením doskákali až do obecního úřadu rovnou k volebním urnám.“
Uměle vyhnaná volební účast leží v žaludku některým euroskeptikům. „Je to zneužití tance. Hned zítra podávám žalobu na ministra Chovance,“ nechal se slyšet jeden z nich. „Je to nevychovanec,“ vzkázal mu na to ministr.

Takto mnozí voliči doskákali až k volebním urnám:

 

Žádné komentáře:

Okomentovat