pátek 6. června 2014

Peněženky v ulicích ohrožují chodce

Ztracené peněženky, které lidi odmítají sbírat ze země, protože by si tím podle nového občanského zákoníku přidělávali akorát práci a starosti, postupně zaplňují ve městech chodníky a komplikují tak chodcům život.
Uklouzla jsem po peněžence a narazila si kyčel,“ stěžuje si Marie H., která už kvůli úrazu týden leží ve Vinohradské nemocnici. Až se uzdraví, hodlá majitele peněženky zažalovat. Podle občanského zákoníku ho ale dřív musí vypátrat. Není také jisté, jestli spíš on nebude žalovat ji kvůli obsahu peněženky.
Při běhu na tramvaj jsem omylem kopnul do peněženky, ve které bylo 3000 korun v kovových padesátikorunách,“ svěřuje se Jindřich K., který leží naproti přes chodbu s obrovskou sádrou na noze. Peněženku prý musí majiteli koupit novou, protože ji nakopnutím poškodil.
O ztracené peněženky nejeví zájem dokonce ani bezdomovci. „Radši zemřu hlady a žízní, než abych se zapletl s úřady,“ přiznal nám jeden z nich před budovou Masarykova nádraží v Praze. Na chodníku jsme tu napočítali hned 37 peněženek.
O úklid chodníků se samozřejmě postaráme,“ dušuje se mluvčí pražského magistrátu, „možná za týden, nebo za rok.“

1 komentář:

  1. Dneska jsem na Můstku byl a žádný peněženky jsem neviděl! Takže už to asi magistrát uklidil.

    OdpovědětVymazat