pátek 22. července 2011

Za špatné počasí můžou odboráři

Čeští odboráři se přihlásili k vydatným dešťům, které již několik dní sužují naši zemi. „Protestujeme tak proti vládě, která se neštítí ničeho, dokonce ani pavouků a hadů,“ vysvětluje odborářský boss Jaroslav Zavadil s deštníkem nad hlavou a v holínkách. Moc dobře si uvědomuje, že odbory mnohým lidem zkazily dovolenou, ale za svými dešti si stojí: „Lepší dneska zmoknout a případně dostat zápal plic, než zítra stát nahý a hladový frontu před kafilérií.“
Původně chtěli odboráři zorganizovat protestní hladovku, ale s tím u svých předáků narazili. Samotný Zavadil vydržel na zkoušku hladovět jenom hodinu, pak mu začalo nesnesitelně kručet v břiše a musel si dát v kantýně dvojitou svíčkovou. Obrovský transparent s heslem „Hladovíme za vás“ zůstal tedy ve sklepě Domu odborových svazů. Stejně nešel protáhnout dveřmi, ani oknem.
Ačkoliv Zavadil si protestní déšť nemůže vynachválit, ministři zhoršení počasí vůbec nezaregistrovali. „Ono je už léto?“ divil se dokonce premiér Nečas, který od voleb obrůstá lišejníkem. Odboráři proto chystají další meteorologické protesty. Těšit se můžeme na tornádo, písečnou bouři a monzunové deště. Jak konkrétně chtějí změny počasí zařídit, ale neprozradili. Proslýchá se však, že je podpoří sám svatý Petr. Zavadil mu na oplátku nabídl kandidaturu do senátu za sociální demokracii.


Žádné komentáře:

Okomentovat