čtvrtek 7. července 2011

Vědci vyvíjejí zubní protézu s posilovačem

Lidé bez vlastních zubů si mohou oddychnout, časy, kdy v životě nedokázali ledasco překousnout, se pomalu stávají minulostí. Během několika let si budou moci pořídit umělé zuby, jejichž stisk posiluje hydraulika. Zvítězí pak nejen nad tvrdým masem v restauraci, ale i nad výtržníky v parku.
Protéza s posilovačem má obsahovat hned tři řady zubů najednou. Takovou výbavou se zatím může pyšnit jedině žralok. Do chrupu bude integrován otvírák na pivo a na konzervy jako příslušenství. V základní výbavě se objeví i nástavec, který čelisti promění ve štípací kleště či nůžky na plech.
Posílené zuby mají však ještě mouchy. Obrovská síla v čelistech se totiž snadno obrací proti samotnému vlastníkovi protézy. Všichni dobrovolníci, kteří zatím vynález testovali, snědli kromě jídla i vlastní jazyk a zničili erární příbor. Nikdo ještě nenašel odvahu s posílených chrupem někoho políbit. Vědci si také lámou hlavu nad velikostí agregátu, který pohání hydraulický posilovač. Jeho hmotnost by rádi zredukovali ze 30 kilogramů na třetinu, aby ho lidé nemuseli za sebou tahat na dvoukoláku.
Aktualizace: Podle posledních informací se o projekt zajímá BIS, která ho v době krize považuje za bezpečnostní riziko. Její agenti prý vyzkoušeli prototyp zubní protézy s posilovačem na psovi a nestačili se divit. Šelma rozkousala úplně všechno včetně klece na hrochy a musela být utracena.

Takhle hrabe pes s posilovačem zubů.

Žádné komentáře:

Okomentovat