čtvrtek 18. srpna 2011

Zmizely České korunovační klenoty!

Toto našel Kalousek místo Klenotů.

V Korunní komoře chrámu svatého Víta nejsou uložené pravé České korunovační klenoty, ale jenom jejich špatná napodobenina z moduritu! Zjistil to dnes ráno ministr financí Miroslav Kalousek. „Přišel jsem je vyzvednout, abych je mohl kvůli výhodné ceně zlata prodat, a najednou koukám jako křesťan na Satana,“ říká rozrušený Kalousek a s dojetím dodává: „Poslední naděje na zaplácnutí díry ve státním rozpočtu je pryč.“
Když se o zamýšleném prodeji Klenotů dozvěděl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, rozlítil se doma tak prudce, že prorazil hlavou střechu svého nového domku, který si postavil na jižní Moravě za poslanecké náhrady, a zapletl se do hromosvodu. „Taková nehoráznost!“ nadával ještě, když konečně spadl ze střechy do kopřiv.
Ministr Kalousek nevidí na prodeji korunovačních klenotů nic špatného: „Stejně se už nenosí.“ Korunní komoru si prý odemkl obyčejným šperhákem a trvalo mu to asi minutu. Mnohem víc ho trápí, že jsou pryč.
Podle Bohuslava Sobotky je musel zcizit někdo z druhé Topolánkovy vlády, protože ještě v roce 2008 se na výstavě skvěl jejich originál. „Rozbiju Bohoušovi hubu,“ brání se obvinění Mirek Topolánek a naznačuje, že za krádeží může stát někdejší premiér Stanislav Gross: „Už v roce 2008 jsme vystavovali korunovační klenoty z čokolády obalené barevným staniolem. Vím to určitě, protože jsem je tehdy taky chtěl prodat. A Gross přece najednou zázračně zbohatl.“ Čokoládu prý snědla Parkanová.
Případ byl přidělen policejnímu vyšetřovateli, který má na starosti kauzy politiků, protože je slepý a hluchý a nemá čich, ani hmat.

Tady už je čokoládový falzifikát.

Na snímku může být i pachatel.

1 komentář: