čtvrtek 25. srpna 2011

Drábek vytrestal důchodce za pouliční násilí

Senioři Praze zatopili. Drábek pak zatopil jim.
Odplata za peklo, které rozpoutali v ulicích hlavního města frustrovaní důchodci, na sebe nenechala dlouho čekat. Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek okamžitě pozastavil vyplácení všech důchodů do konce roku s tím, že od ledna radikálně pozmění jejich strukturu. Všichni senioři budou brát měsíčně pevný základ 3000 korun a k němu by měli dostávat prémie jako bonus za slušné chování a loajalitu k vládě.
Rebelové ať s prémiemi nepočítají do konce roku 2016,“ nechal se slyšet ministr Drábek, kterého hlídá policie, protože mu 126 anonymů vyhrožuje defenestrací. „Nic takového mi nehrozí, mám v oknech mříže,“ zlehčuje hrozbu ministr.
Jeho projekt platebních karet pro penzisty mezitím odmítl premiér Nečas s odůvodněním, že by komplikoval život seniorům. S tím Drábek nesouhlasí: „Už se nám hlásí dobrovolníci z řad nezaměstnaných, kteří jsou ochotni s donáškou peněz vypomoci. Stačí, když jim penzisté odevzdají svou platební kartu a řeknou PIN.“
Vůdce seniorských rebelů Marii Potůčkovou a Emila Chadrabu nechal soudce předběžně zadržet ve schráně s nepropustným dnem. „Je to tu stokrát lepší než u nás v domově důchodců,“ nemůže si své nové bydlení vynachválit Chadraba. I Potůčková je spokojená: „Včera jsme měli k obědu maso.“
Oba aktivisté nás zahrnuli vděkem za to, že jako jediní o seniorské rebélii v Praze píšeme. „Kdybych byl na svobodě, určitě bych TrikyLeaks nominoval do Křišťálové lupy 2011,“ svěřuje se Chadraba.

Ministr Drábek ze sebe dělá komika.

Dočasné útočiště rebelujících seniorů.

Žádné komentáře:

Okomentovat