pátek 18. května 2012

Svět protestuje proti zatčení MUDr. Ratha


Jako tsunami se celým světem přehnala vlna solidarity s Tymošenkovou v kalhotách, prvním politickým vězněm EU a vinařem MUDr. Davidem Rathem.
Škoda že se u vás nepořádají olympijské hry, protože Amerika by je určitě bojkotovala,“ vzkázal nám přes oceán americký prezident Barack Obama. Slováci zas slíbili, že nás za trest v sobotu porazí v semifinále MS v ledním hokeji.
Doktor Rath je jediný člověk v Česku, který se nebojí říkat nahlas pravdu. Pokud tam tedy nejsem na oficiální návštěvě. Tamní mocipáni a mocidámy to na něj narafičili,“ tvrdí staronový ruský prezident Vladimír Putin a vzkazuje: „Pusťte ho na svobodu, nebo my na vás vypustíme raketu země – vzduch – tunel Blanka!“
Ruské rakety jsou vždy připravené.
V Barmě kvůli Rathovi nařídil prezident, ať jsou všechny vlajky v zemi napůl žerdi. Protože lidé vlajky nemají, nosí napůl žerdi alespoň kalhoty. Egypt uzavřel Suezský průplav a Turecko Bospor a Dardanely. Běloruský prezident Lukašenko schválně propustil všechny politické vězně, aby dal najevo, že je lepší. Ukrajina pomalu uzavírá plynovod. „Jestli MUDr. Ratha nepustíte, uděláme v plynovodu podtlak a vycucneme vám všechny zásoby,“ vyhrožuje Viktor Janukovyč, který už za trest nechal mučit Julii Tymošenkovou, jako kdyby ona za to mohla.
Na Náměstí Nebeského klidu není klid.
Severní Korea zastavila jaderný program. Prezident Kim Čong-un nařídil rozebrat reaktor na součástky a ty rozdat hladovějícím dětem. Kim Ir-sen pohnul svým náhrobním kamenem. Čína postavila mimo zákon knedlo zelo. Na pekingském Náměstí Nebeského klidu předčítal čínský umělec Aj Wej-wej Rathův dopis z vězení.
Jenom Brusel stále podezřele mlčí. Jeho úředníci akorát narychlo schválili dotaci 780 miliard euro na program humanizace vězeňství.
Davida Ratha podporují i jeho spoluvězni v Litoměřicích. „Dávají mu svoje moučníky, takže mu je pořád špatně,“ tvrdí jeden z bachařů a přiznává, že jeho svěřenci tajně chystají útěk: „Uteču s nimi. Taky se mi už tady nelíbí.“
Proti Rathově zatčení protestují i někteří čeští herci.

Žádné komentáře:

Okomentovat