středa 2. května 2012

Odboráři se přihlásili k vedrům

V horku trpí nejen politici, ale i zvířata.

Za současnými pekelnými vedry, která trhají rekordy jako Martina Sáblíková, stojí odboráři. Ve své centrále na pražském Žižkově to přiznali se srdcem na dlani a s nohama v kýblu studené vody. Podobným způsobem už loni v létě přivolali déšť.
Rozhodli jsme se, že v rámci našich protestů vládě trochu zatopíme,“ zabouřil odborářský šéf Jaroslav Zavadil a přidal podrobnosti: „Svatý Petr se už na to nemohl dívat a vstoupil do naší odborové organizace. Nyní je ochoten udělat vše, co nám na očích a na transparentech uvidí.“
Svatý Petr je vysoce nadstranická osobnost, které šéfuje jenom Bůh, maximálně papež, ale rozhodně ne nějakej Zavadil,“ kontruje kardinál Dominik Duka a dokonce přidává i výhrůžku: „Jestli si ho odboráři nepřestanou brát do huby, sjede zítra do jejich centrály blesk a tramvaj.“
Odborářům nevadí, že vedle politiků trpí horkem i normální lidé a zvířata. „Pracující jsou na vysoké teploty zvyklí, jelikož vláda jim zatápí už dávno,“ tvrdí Zavadil, který se ale sám potí jako uřícený cyklista v sauně. „Pracující lidi přesto můžu uklidnit, brzo je zchladí povodně,“ dodává optimisticky.
K. Peake dává najevo, že jí horko nevadí.
Podle posledních informací vládu vedra vůbec nezaskočila. Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek okamžitě povolal do nucených prací nezaměstnané, aby ministry a úředníky ovívali. Kdo z nich mávat vějířem odmítl, byl okamžitě vyřazen z evidence úřadu práce a dál se podle zákona musí živit výhradně sběrem druhotných surovin a lesních plodů.
Premiér Petr Nečas dnes ráno navštívil Český hydrometeorologický ústav, kde dvě hodiny přemlouval službukonajícího meteorologa, aby předpověděl ochlazení. Ten nakonec, pod hrozbou výpovědi i zrušení ústavu, souhlasil. Zimu a déšť tedy můžeme očekávat nejpozději zítra.

Film, na který mají v těchto dnech pracující 15 procentní slevu.

Žádné komentáře:

Okomentovat