středa 11. července 2012

Parkanová nakoupila letadla, která nejsou vidět


Bývalá ministryně obrany Vlasta Parkanová má na hlavě máslo nejen kvůli legračním nákupům letadel CASA a ponorek. V policejním spisu, který přepsali do čtivější formy dva naši nejúspěšnější spisovatelé Michal Viewegh a Jiří Paroubek, se jasně uvádí, že tato bývalá ministryně obrany prosadila i nákup neviditelných bombardérů B-2, které nejsou vidět nejen za letu, ale ani v hangáru.
Parkanová svou vinu na transakci, při které ministerstvo vyhodilo do vzduchu 200 miliard korun a omylem i jeden muniční sklad, již tradičně popírá. „Jak můžete vědět, že nemáme neviditelné bombardéry B-2, když jsou neviditelné? Jen nahráváte nepříteli! Neviditelná letadla měla mít podobně odstrašující charakter jako Reaganovy „hvězdné války“, které taky nikdo nikdy neviděl,“ oznámila dnes poslancům.
Opoziční Lubomír Zaorálek však s jejími argumenty nesouhlasil: „Nevidím rozdíl mezi neviditelnými bombardéry, za které Parkanová utratila 200 miliard, a neviditelnými bombardéry, které nejsou vidět jednoduše proto, že je nemáme.“
Jak můžete tvrdit, že nemáme neviditelné bombardéry, když tyto bombardéry nejsou vidět, i kdybychom je měli?“, hájil svou stranickou kolegyni ministr zdražování Miroslav Kalousek.
O skutečný rozruch se postaral ministr sebeobrany Saša Vondra, když zdrceným poslancům oznámil, že neviditelné bombardéry by v hangáru vidět být měly.
Kalousek se přesto nevzdal: „Vlastička je v tom nevinně! Jako ministryně obrany nemohla přece tušit, že neviditelné bombardéry jsou ve skutečnosti viditelné.“
Podle posledních informací se poslanci přou, jestli lze neviditelné bombardéry zaznamenat i jinými smysly, například sluchem, čichem, chutí či hmatem.
O dalších podrobnostech vás radši nebudeme informovat.


3 komentáře:

  1. tohle je vybornej blog autorovi palec nahoru, co kachna to luxusni upeceni!! Tesim se na kazdou novou porci. Jen tak dal!!

    OdpovědětVymazat
  2. Ten popisek u posledního obrázku je prostě geniální... :D

    OdpovědětVymazat
  3. Bývalá ministryně obrany Vlasta Parkanová nyní zvažuje žalobu na deníky, jenž nekorektně interpretovaly její prohlášení na půdě Poslanecké Sněmovny. Deníky se paní Parkanové již omluvily, prý se jednalo o drobnou záměnu znaku v jejím prohlášení: "Hodlám vybouřit všechny poslance...". Vlasta Parkanová omluvu deníků odmítá s tvrzením, že došlo (v některých případech) k psychické újmě a před kanceláří se jí tvoří fronty. Nemá tak čas na svou práci a mimo jiné ji stoupla spotřeba prostředků dentální hygieny.

    Pro Trikyleaks,

    vzdálený korespondent Radek Vrána

    OdpovědětVymazat