středa 12. června 2013

Víme první: Českého lva nahradí Česká želva

Protože Petr Vachler prodal značku Český lev Jiřímu Paroubkovi, členové České filmové a televizní akademie byli nuceni najít pro filmové ceny nějaký jiný název.
Nejdřív jsme do něj chtěli vložit něco typického pro naše filmaře, ale protože oceněné filmy jsou většinou o tom, že nějaký depkař k ještě větší depce přišel, musela by se cena jmenovat například Česká šibenice. A s tím většina akademiků nesouhlasila,“ přiznal jejich šéf Jiří Bartoška.
Filmoví činovníci tudíž začali lovit ve zvířecí říši. Jenže ani typická česká zvířata neuspěla. Česká kráva, ani Český vůl nebo Česká svině se tedy udělovat nebudou.
Podoba České želvy se teprve hledá.
Když však akademiky napadlo vycházet z vlastností zvířat, želva okamžitě vyhrála na celé čáře.
Želva má s českým filmem mnoho společného,“ oznámil s chutí Jiří Bartoška. „Tváří se za každou cenu vážně, je těžkopádná, má zkostnatělý krunýř a rozhodně není líbivá. Zlí jazykové by dokonce mohli tvrdit, že vypadá hnusně. A to se nám líbí. O žádná prvoplánová dílka, která naplní kina, nestojíme.“

3 komentáře:

  1. Želva supr:-D, jen škoda že to tady poslední dobou nějak nežije. Články vždy pobaví! Co třeba něco o našem p. prezidentovi?

    OdpovědětVymazat
  2. souhlas tady se vzdy pobavim,akorat je malo clanku. Takovej Mlhos je ted vdecne tema :)

    OdpovědětVymazat