pondělí 28. května 2012

Vláda uvalila spotřební daň na použití toalety


Vylučování plynů a exkrementů škodí životnímu prostředí. Podle vědců můžou za globální oteplení před 150 miliony lety plyny, které vypouštěli do ovzduší dinosauři. Kdyby se tito pravěcí ještěři lépe starali o své zažívání, pravděpodobně by vůbec nemuseli vyhynout. Toho se chytil ministr financí Miroslav Kalousek a donutil ministry, aby schválili spotřební daň na použití toalety. „Mně může být normálně životní prostředí zcela ukradené, ale tady se naskýtá šance vytáhnou z lidí další miliardy a to už je můj obor.“
Ministr financí, který by i pro korunu nechal vrtat koleno premiéra Nečase, hodlá vybírat 5 korun za každé vykonání malé potřeby a po 15 korunách za potřebu velkou. Domácnosti mají platit paušálem, který prodraží stočné zhruba o 45 procent. S podobným cenovým nárůstem by měli občané počítat i u veřejných záchodků. Ulevování si v přírodě nebo v parcích postavila vláda zcela mimo zákon. Koho policie přistihne venku při vykonávání potřeby, vyměří mu pokutu 100000 korun a zabaví toaletní papír. Výjimku dostanou akorát lidé, kteří se podělali strachy.
Lidé už začali hromadně rušit záchody.
Zkoušel jsem přestat chodit na záchod, ale po třech dnech mě v břiše tak tlačilo, že jsem musel kapitulovat,“ svěřuje se náhodně oslovený občan, který si nepřeje zveřejnit svoje jméno, aby se mu sousedi a kolegové neposmívali, že se podělal.
Mně je to šumafuk,“ dušuje se důchodkyně Anastázie K., „já už stejně dávno nemám na jídlo, takže na záchod vůbec nechodím. Hned zítra ho půjdu odhlásit.“
Záchod hodlají bojkotovat i další občané, zejména ti chudší, kterých je díky velkorysosti naší vlády u nás už většina. Kalousek proto hodlá nařídit vodárnám, aby do pitné vody potají přimíchávaly nějaké levné přírodní projímadlo, například bakterie úplavice.

Na zvířata se daň nevztahuje. Policie proto očekává, že se za ně lidé budou převlíkat.

1 komentář:

  1. Kolega z Brna natočil podle tohoto článku reportáž:
    http://youtu.be/tN8B2Mahy98

    OdpovědětVymazat