úterý 9. srpna 2011

Policie rozehnala ilegální pochod heterosexuálů

Policistům v akci velel kůň uprostřed.
Jen pět minut pochodovali Prahou heterosexuálové, než je policie rozehnala pendreky, vodními děly, slzným plynem a verši Allena Ginsberga.
Už u sochy svatého Václava na Václavském náměstí, kde měli heterosexuálové sraz, dělali policisté na koních všechno proto, aby nepovolenému pochodu zamezili. Neštítili se dokonce ani zabavovat demonstrantům domácí tepláky, oddací listy, snubní prstýnky a děti. Pak ale jeden z heterosexuálů bouchnul pytlíkem, koně se splašili a se zděšenými policisty vyrazili po magistrále směrem k Neumětelům. Pochod tak museli zastavit a rozprášit až těžkooděnci ve třídě Politických vězňů.
Heterosexuálové už dávno nejsou zajímaví ani výjimeční. Jen chtějí demonstrovat svou hegemonii a zastrašovat příslušníky minorit. Něco takového do slušné společnosti nepatří,“ zdůvodnil zákaz akce pražský primátor Bohuslav Svoboda. Michael Kocáb mu za jeho slova poslal velkou kytici, dárkový koš a pusu.
Proti pochodu heterosexuálů se postavilo i 116 zahraničních ambasád s tím, že jde pouze o okázalou demonstraci síly, která nepatří do demokratické společnosti stejně jako týrání zvířat, tělesné tresty nebo Václav Klaus. K jejich protestu se připojili i astronauti z vesmírné stanice ISS.
Policejní zásah proti demonstrantům bude mít ještě dohru u Evropského soudu pro lidská práva. Jeden z těžkooděnců totiž omylem praštil homosexuála, který šel náhodou kolem.

Policisté odhalili jednoho heterosexuála i ve svých řadách.

4 komentáře: