úterý 24. května 2011

Bruselu se nelíbí chlupaté knedlíky

chlupaté knedlíky jsou opravdu bez chlupů
EU nám zatrhla říkat pomazánkovému máslu pomazánkové máslo. Europoslanci ho totiž měli na hlavě a zjistili, že se jim tak neroztéká po obličeji a po vlasech jako máslo klasické, které jinak mají na hlavě skoro pořád. Brusel si posvítil i na další naše jídla. S okamžitou platností musíme přejmenovat chlupaté knedlíky. Ochutnávačům EU schází na pokrmu skutečné ochlupení. Jejich mluvčího Pierrea Gardeta to velmi ranilo: „Od té doby, co mi v osmdesátých letech minulého století utekla manželka, jsem neměl v puse chlupy. A teď tohle.“ Také moravský vrabec má podle EU klamavý název. Gardet vysvětluje: „Objednal jsem si dietního pěvce a dostal jsem kalorickou bombu.“ „Jestli mi ten Gardet zakáže moravský vrabce, tak dostane bombu ještě jednu, ode mě,“ rozčiluje se Pepa Brábník v nuselské restauraci U tří krků. EU se též nelíbí španělský ptáček a prdelačka. Podle Gardeta tyto názvy nepatří do jídelníčku, ale spíš do gay clubu. Také za názvem „staročeský kuba“ vidí spíš umělecké jméno prostituta než jídlo z krupek a hub.


4 komentáře:

  1. Klobouk dolu autorovi!

    OdpovědětVymazat
  2. Co se divíte, je přece přirozené, že je potřeba tisíce bruselských úředníků za jejich vysoké platy zaměstnat. Ale jejich IQ nedovoluje rozumná zadání, tak se musí zabývat hovadinami.

    OdpovědětVymazat
  3. V maďarské verzi předpisů o marmeládách, džemech a rosolech se vyskytuje marmalade jen párkrát. Ve zbytku dokumentu je použité tradiční slovo lekvár. Stačilo by prohlásit, že marmeláda se do angličtiny nikdy nepřeloží jako marmeláda, ale jako jam nebo fruit spread (dokonce google překládá marmeládu jako jam) a bylo by. Za zákazy používání tradičních názvů může mdlý duch našich zástupců v EU. Když člověk vidí naši politickou reprezentaci, těžko doufat, že zástupci v Bruselu by mohli být výjimkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně zajímavá myšlenka. Obávám se však, že do Bruselu nedorazí. Je to moc daleko:-

      Vymazat