pondělí 2. ledna 2012

Podle vlády lidé na Silvestra oslavovali zvýšení DPH

Novoroční ohňostroj se letos povedl.
Premiér Nečas stále ještě nevychází z údivu, s jakou radostí lidé přivítali novoroční zdražení. „Mysleli jsme si na vládě, že letos bude na Silvestra klid, ale to jsme se šeredně přepočítali,“ spokojeně si rochní. Přivítat vyšší DPH s takovou noblesou a velkorysostí, to prý dokážou jen občané České republiky.
Podle ministra zahraničí Karla Schwarzenberga lidé dali jasně najevo, že podporují vládní reformy. „Když něco odmítám, tak to přece nevítám šampaňským a ohňostrojem,“ zdůvodňuje své závěry.
Také Miroslav Kalousek si myslel, že se letos na Silvestra vyspí. „Nikdy jsem nepochyboval o tom, že našinec vydrží úplně všechno. To bych se ani nemohl stát ministrem financí. Teprve nyní však s povděkem zjišťuji, že naši lidé mají také sklony k masochismu,“ přiznává Kalousek bezelstně a už chystá další novinky na příští rok, aby občany ještě více potěšil: „Uvalíme spotřební daň na cukr, cholesterol a CD Michala Davida. Zdaníme i důchody a sociální dávky. Zavedeme vstupné na hřbitovy a pohřby.“
Letošní Silvestr byl opravdu neobvykle vysmátý. K dobré náladě přispěl kromě Nečasova týmu i skvělý televizní program. Ještě teď se lidé všude pochechtávají, jako by té oslavy příchodu vyšší DPH neměl být konec. Takhle to vypadalo dnes ráno v pražském metru:

Žádné komentáře:

Okomentovat