neděle 8. června 2014

Kartu Opencard nahradí v Praze nastřelovací čip

Uživatelé Opencard si mohou oddechnout. O své peníze, které neprozřetelně vrazili do kupónů na pražskou MHD, nepřijdou. Chytrou kartu Pražana totiž vystřídá vychytralý nastřelovací čip. Magistrát podepsal smlouvu s firmou Dog&Dog, která se doposud specializovala na nastřelování čipů psům.
Dog&Dog převezme celou databázi, potřebné údaje nahraje na čipy a ty pak do Pražanů postupně nastřílí,“ vysvětluje primátor Tomáš Hudeček, který si na zkoušku nechal čip nastřelit do zadku. Podle jeho slov ho to už vůbec nebolí, ale při rozhovoru si odmítl sednout. „Protože firma využije své stávající aplikace, bude to město stát pouhých 240 milionů
korun,“ chlubí se primátor.
Samotní Pražané nezaplatí za přechod na čip ani korunu. Jenom musí přinést potvrzení o očkování
proti vzteklině a doklad o rodokmenu. Odborníci nyní zvažují, do které části lidského těla se bude čip nastřelovat. Předem už vyloučili hlavu a pohlavní orgány.
Čipy mají nastřelovat zkušení vojáci, které povede generál Šedivý. Ten už má jasno: „Každý Pražan dostane pro jistotu před nástřelem neprůstřelnou vestu. Abychom neplýtvali s čipy, zakázal jsem střelbu pro výstrahu a ránu jistoty.“ Na otázku, jestli tato práce není pro něj jako generála dehonestující, odpovídá rázně: „Já si na hodnosti nezakládám. Ostatně po bitvě je každý generál.“
Nástup čipu oslaví Praha velkolepým ohňostrojem, který ji nebude vůbec nic stát. „Zapálíme plyn, který už dva měsíce uniká do tunelu Blanka,“ svěřuje se Hudeček. 

Aktualizace: Vlivem horka se bohužel firmě Dog&Dog dnes ráno pomíchaly databáze. V současnosti se proto po Praze může pohybovat až 326 psů s celoročním kupónem MHD v čipu a stejný počet černých pasažérů. Magistrát se všem dotčeným Pražanům omlouvá a zároveň je žádá, aby při přepravě nosili na čumáku košík. 

6 komentářů:

  1. Nastřelovat čipy se budou proti dokladům s fotografií a rodným listem denně na hřbitově v Ďáblicích. Co se nepovede se rovnou pohřbí na místě.

    OdpovědětVymazat
  2. to je teda hlína :-)

    OdpovědětVymazat
  3. V Česku je možné vše.Ani bych se nedivil.Lidé,probuďte se!

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo, super stranky, hrozne rad sem chodim.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji autorům, takto jsem se už dlouho od srdce nezasmál. Pokračujte dál, jste úžasní... :c))

    OdpovědětVymazat