středa 27. srpna 2014

EU chystá sankce proti Islandu

Brusel odmítá dál nečinně přihlížet sílící hrozbě ze severozápadu. Poslední události na Islandu prý totiž jasně svědčí o tom, že tento ostrovní stát v brzké době ohrozí letecký provoz nad celou Evropou.
I když islandští představitelé již několikrát deklarovali svou připravenost uchovat evropské nebe otevřené, pozorovatelé OBSE tvrdí něco jiného. „Zaregistrovali jsme přesun padesáti miliónů metrů krychlových magmatu od sopky Bárdarbungy k sopce Askja, která je schopná v brzké době mohutně explodovat,“ varuje jeden z nich, Umbu Bongo z Nigérie.
I když Island odmítá nést odpovědnost za jakékoli vulkanické změny na svém území, které má prý plně v moci příroda, představitelům EU to nestačí. „Musíme dát jasně najevo, že EU si nikdo jako rukojmí brát nebude!“ hřímá předseda Evropské komise José Manuel Durão Barroso, který už jako maoista a komunista uměl pouštět hrůzu. „Vymlouvat se na přírodu je velké pokrytectví,“ domnívá se zas prezident EU Van Rompuy.
Pokud sopka opravdu bouchne, zakáže EU dovoz veškerých islandských rybích produktů.

5 komentářů:

  1. Konečně zase něco na odlehčení.:)

    OdpovědětVymazat
  2. Toto muze rict jen naprosty pitomec....Zadny clovek prece nemuze ovlivnit takovou silu jakou je sopka!!! ... To jako ma nekdo sednout prdeli na krater a zkratka to zastavit?... To je prece nesmysl....A pokud kvuli tomu dokonce zakazou dovoz islandskych ryb do EU,tak to islandu uskodi jen malo,ale lidem nacpou ty hnusny fujtajbly typu pangasius,ktere se chovaji v prisernych podminkach a krmi samymi hnusy,aby rychle narostly do prodejnich rozmeru....lidstvo te slavne EU alespon pojde na otravu .... Jeste za ja v EU neziju.... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám zato, že rovné volební právo není v některých případech zrovna šťastný vynález.

      Vymazat
    2. Take si rikam, ze ty ryby za to nemuzou :(

      Vymazat
  3. Taky nevím jak mají zabránit sopkám! Jako tohle fakt už EU přehání!

    OdpovědětVymazat