čtvrtek 30. června 2011

EU proti psímu rasismu

Europoslanci schválili zákon, podle kterého se od příštího roku v celé Evropské unii nesmí prodávat psi podle rasy, ale jenom na váhu. „Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde,“ komentuje jejich rozhodnutí Marta Kubišová.
Třídit psy podle rasy je diskriminace, která v EU nemá obdoby,“ šílí komisař pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Vladimír Špidla a bohužel pokračuje: „Copak je pes s křivou hubou a krátkýma nohama horší než nějaký obrovský hafan s useknutým ocasem, kterého musíte nejdřív praštit lopatou po hlavě, aby chvíli poseděl v boudě?“
Termín „psí rasa“ musí zmizet z našich životů. Kdo ho použije na veřejnosti, bude obviněn z rasismu a pozná, co je to život pod psa. Pokud se s ním někdo bude ohánět na internetu, dostane ban nejen na celé počítačové síti, ale i na teletextu a školní tabuli.
Jak si tedy bruselští úředníci představují správný prodej psů? „Kupující řekne v obchodě, kolik chce štěňat, prodavač zaloví rukou v pytli, chytí zvíře za uši, vytáhne a pod pultem zabalí do novin, aby ho zákazník nemohl spatřit, a zváží,“ vysvětluje Špidla. Cenu za psí kilogram stanoví Evropská komise. Rozbalením psa se zákazník zříká práva na reklamaci nebo vrácení zboží.


Žádné komentáře:

Okomentovat