pondělí 13. června 2011

Odboráři chystají vstřícnou generální stávku

Jaroslav Zavadil se těší jako malej Jarda.

Žádné flákání, tupé blokády a rozbíjení strojů, odbory pojmou chystanou generální stávku pozitivně, aby se veřejné mínění přiklonilo na jejich stranu. „Naši lidé skutečně obsadí důležité dopravní tepny a žíly, ale nebudou blokovat, nýbrž pomáhat. „Řidičům v kolonách umyjí auta, případně vyčistí zuby a učešou vlasy,“ vysvětluje předseda ČMOK Jaroslav Zavadil, který se těší na stávku jako malej Jarda. On sám se chystá na limuzínu Miroslava Kalouska: „Dohustím mu pneumatiky a navoskuju karoserii.“ Zatím ale neví, jestli dojde i na leštění klik.
MHD a železnice budou jezdit, ale mnohem vyšší rychlostí než normálně. „Chceme, aby se cestující bavili jako na horské dráze,“ říká předseda železničářských odborů. Iluzi matějské pouti ještě podtrhnou revizoři a průvodčí, kteří mají prodávat cukrovou vatu. Řidiči tramvají se navíc chystají rozdávat zdarma elektrickou energii do přinesených kovových nádob.
Přípravy na stávku jsou v plném proudu.
Aktivní pojetí stávky si vezmou za své i učitelé, kteří schválně zadají žákům lehkou písemku z matematiky. Ani stávkující policisté nezůstanou stranou. Celý den budou běhat po městech s pendrekem v ruce, aby si lidé mysleli, že pronásledují pachatele. Jejich místa na policejních stanicích mezitím zaujmou myslivci. Stávkující kuchaři hodlají schválně vydávat strávníkům dvojnásobné porce masa. Zaměstnanci marmeládoven a. s. se zavázali, že zavaří dvakrát více zavařeniny než normálně, aby to vládě zavařili.
Půjde tedy o mírumilovný protest, který by dokázala potlačit i sada cínových vojáčků. Snad jen zemědělci se během protestů neobejdou bez násilí. Před Strakovou akademií totiž chtějí demonstrativně utlouct máslo.

Před Strakovou akademií se může každý přesvědčit, že vláda dělá jednu botu za druhou.


Žádné komentáře:

Okomentovat