pátek 17. června 2011

Místo Kalouska to odnesl kalous

Odboráři byli dost naštvaní.

Hladoví a naštvaní odboráři včera u ministerstva financí neuspěli. Miroslav Kalousek jejich ekonomickou rozvahu o naplnění státní pokladny s názvem „Oslíčku, otřes se“ nepřijal. Jedinou odezvou bylo mírné zemětřesení v norském Oslu. Když pak Kalousek odmítl i demisi, defenestraci, rektoskopii a kolonoskopii, frustrace demonstrantů dosáhla vrcholu.
Vrchní odborář Dufek usoudil, že kvůli vnitřnímu uspokojení bude nutné vytyčit náhradní cíl, totiž Jana Kalouska, pražského zastupitele a zpěváka, který se drze hlásí k pravici. Ale průvod se za ním vůbec nevydal, jelikož Kalousek odmítl do telefonu upřesnit svou polohu. Prozradil akorát, že chodí ulicí a že na pomník se teď vyčůrá jako zatoulanej pes.
Naštěstí měl předák Dufek v záloze nouzové řešení. Rozčílené odboráře zavedl až do zoologické zahrady v Tróji. A měli štěstí, kalous ušatý byl zrovna ve své kleci v pavilonu ptactva a proti davu demonstrantů nic nenamítal. Odboráři chtěli nejdřív jeho hlavu, ale pak se jim ho zželelo a kalouse aspoň pustili na svobodu. Jak se nám podařilo zjistit, pták skutečně napadl primátora Svobodu a šeredně ho pokloval. To odborářům stačilo. Zbytek dne si ještě zpříjemnili tím, že v zoo vyhlásili den otevřených klecí. Kdo koho v Troji sežral, však agentury neupřesnily.

Kalous proti odborářům nic neměl a všechny vyslechl.

Žádné komentáře:

Okomentovat