čtvrtek 15. března 2012

Při zatýkání Anonymous policie selhala


Údajní členové Anonymous po zatčení.
Policie i nadále marně pátrá po hackerech z hnutí Anonymous. Zatím se jí akorát podařilo prokazatelně zjistit, že jsou anonymní a že občan, který má na obličeji masku, k nim nutně nemusí patřit.
Až v těchto dnech soud rozhodl, že velká zatýkací akce, kterou policie spontánně rozjela 5. prosince minulého roku, protože se prý v ulicích pohybovalo neobvykle mnoho podezřele maskovaných lidí, se anonymních hackerů vůbec nedotkla.
Zatkli mě na ulici, když jsem jako Mikuláš nesl dětem nadílku,“ stěžuje si jedna z obětí a pokračuje v líčení: „Naše děti měly vždycky trauma z čerta. Teď, když ho policajti zmlátili před jich očima, se začaly víc bát policistů.“
Zasahující policista brutalitu odmítá a dokonce se i hájí: „Ten černej chlupatej byl ozbrojenej ocelovou koulí a metlou. Musel jsem se bránit.“
Všichni zatčení Mikulášové a čerti navíc počítačům vůbec nerozumějí.
Představa, že člověk, který o počítači mluví jako o bedýnce s čudlíky a větrákem, ilegálně získává citlivá data z internetu, je poněkud zcestná,“ zdůvodnil soudce, proč všechny zadržené nakonec pustil na svobodu.

Někteří čerti si výprask zasloužili.

Žádné komentáře:

Okomentovat