čtvrtek 22. března 2012

Vláda ruší policii


Ministři se usnesli, že za stávající situace, kdy má být kvůli přeplněným věznicím masově propuštěna polovina vězňů, policie ztrácí smysl a tudíž je třeba ji zrušit. Hlasování se zdržel jenom ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, kterému do poslední chvíle nebylo jasné, jakým způsobem budou vězni půleni, jestli svisle nebo napříč.
Není důvod pátrat po zločincích a zatýkat je, když se pak stejně v kriminále ani neohřejí,“ nechal se slyšet ministr školství Josef Dobeš, jehož odstoupení se mimochodem slaví na školách dvacetiprocentním zlevněním marihuany.
Také premiér Petr Nečas je stejného názoru: „Policie se už dávno přežila, dneska málokdo končí v kriminále. Podívejte se na mou vládu. A mříže a zdi do svobodné společnosti nepatří.“
Policie je stejně podplatitelná. Věřte mi, několikrát jsme si to ověřili,“ přiznává ministr sebeobrany Alexandr Vondra a sám sebe doplňuje: „Určitě ji zrušíme. Pokud nás tedy nepodplatí ona sama.“
Vězni spontánně oslavují propuštění.
Následně se vláda chystá zrušit i všechna vězeňská zařízení. Z ušetřených prostředků chce valorizovat důchody o jedno procento, najmout ochranku pro politiky a zaplatit reklamní kampaň, která bude veselou formou propagovat Kalouskovy škrty. Pokud ještě nějaké peníze zbudou, hodlá obdarovat sociálně potřebné, důchodce a invalidy upomínkovými předměty a diplomy.
Bezpečnost v ulicích zajistí myslivci, jejichž bezhlavé střílení vzbuzuje u občanů respekt. Dopravní policisty pak nahradí značky a figuríny.

Žádné komentáře:

Okomentovat