čtvrtek 20. září 2012

Ministři se porvali kvůli kolkům

Strakova akademie zažila včera bitku, za kterou by se nemusel stydět ani Arnold Schwarzenegger nebo Helena Růžičková. Kam se hrabe nevinné škádlení pánů Macka a Ratha.
Konflikt odstartoval ministr zdravotnictví Leoš Heger, když novinářům na tiskové konferenci oznámil, že ministr financí je pro prodej alkoholu bez kolků. Miroslav Kalousek okamžitě a podrážděně oponoval: „O kolcích jsem nemluvil! Já navrhl, aby se alkohol začal prodávat bez okolků!“
Ale Heger se nenechal zviklat a dál trval na svém: „To je to samé, pane ministře. Kolkovaná láhev jako láhev okolkovaná.“ V ten moment se už Kalousek vzteky chvěl jako osika. „Takže když vám teď tady bez okolků rozbiju hubu, znamená to, že nejsem okolkovanej?“ křikl na Hegera, až si poprskal brýle. Pak už stačilo, aby ministr zdravotnictví souhlasně kývl, a Kalousek se na něj vrhl jako lvice Elsa na Joy Adamsonovou.
Následnou melu Heger přežil jenom díky tomu, že se bez okolků zakousl Kalouskovi do šíje. Když ministr financí zjistil, že nemá jednoznačnou převahu, povolil sevření, zfackoval přihlížející novináře a utekl. Ministra zdravotnictví si vzápětí odvezli lékaři a v nemocnici se mu pomstili za pomalé zvyšování platů. Do domácího ošetřování byl propuštěn až po sedmi rektoskopiích a třech kolonoskopiích.
Kalouska se zřízencům podařilo odchytit teprve v pozdních odpoledních hodinách. Ošetřující lékař mu okamžitě píchl tři deci etylalkoholu, aby ho zbavil abstinenčního šoku, se kterým se potýká už od pátku, a otřel mu pěnu u úst. Zdráv by měl být zítra, pokud se ovšem neprokáže, že má vzteklinu.

1 komentář:

  1. Dobré :-) Trochu to připomíná některé povídky Jaroslava Haška...

    OdpovědětVymazat