pondělí 6. června 2011

EU chce zakázat živočišné uhlí

Bruselští úředníci mají jasno: Název „živočišné uhlí“ je klamavý a musí zmizet z trhu. Zákazník prý klidně může nabýt dojmu, že jde o palivo, byť to jsou tablety prodávané v lékárnách.
Jestli se opravdu najde někdo, kdo si zatopí živočišným uhlím, tak je to podle mýho úplnej debil,“ myslí si lékárník Vilém Rákoska z Brna. Inspektoři EU to bohužel při své poslední návštěvě Prahy udělali „Spletli si ledničkou s kamnama a chtěli si přitopit, i když máme ústřední topení,“ svěřuje se pokojská hotelu Ritzpitz na Malé Straně a dodává: „Celý patro jsme kvůli tomu museli vymalovat.“
Živočišné uhlí je jedním z nejrozšířenějších a nejbezpečnějších léků proti průjmu. V některých domácnostech a jídelnách se dokonce podává preventivně místo moučníku. Bez něj by vzhledem ke kvalitě potravin byla naše země paralyzována.
Ministr zdravotnictví Leoš Heger má naštěstí řešení: „Začneme vyrábět živočišné uhlí s dětskou pojistkou. Na tu jsou zatím ještě v Bruselu krátcí.“

1 komentář:

  1. Koukam ze do EU brali lidi kteri asi v detstvi vypadli z postylky rovnou na hlavicku.
    V Kanade to mame anglicky Activated Charcoal (jako drevene uhli co se pouziva na grilovani), a francouzsky Charbon Active (aktivni uhli). A jeste se nestalo ze by to nekdo pouzil na grilovani (uhli tu skoro nikdo uz ani nepamatuje).

    OdpovědětVymazat